Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis’le Görüşmesini İlk Kez Anlattı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Yunan lider Miçotakis’e “Sizi Filistin’in yanında görmek isterdik. Keşke çekimser olanların arasında kalmasaydınız” mesajını ilettiğini söyledi.

Yunanistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önemli mesajlar verdi. Atina ile yeni bir sayfanın açıldığını belirten Erdoğan, Yunan lideri Miçotakis’e ise sitem ettiğini belirtti. Erdoğan, “Miçotakis’e sizi Filistin’in yanında görmek isterdik, keşke çekimser olanların arasında kalmasaydınız dedim. Bizim görevimiz doğruyu hatırlatmak.” dedi.

MİÇOTAKİS’E GAZZE SİTEMİ

Dün 6 yıl aradan sonra ilk kez Yunanistan’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile görüşmeler gerçekleştirdi. Olumlu bir atmosferin oluştuğunu belirten Erdoğan, uçakta gazetecilere verdiği röportajda “Miçotakis’e ‘Sizi Filistin’in yanında görmek isterdik. Keşke çekimser olanların arasında kalmasaydınız, siz de bu 121 ülkenin yanında yer alsaydınız’ dedim. Bizim görevimiz doğruyu hatırlatmak. Bir su damlasının mermeri delebilmesi için aynı noktaya defalarca düşmesi gerekir. Tıpkı o su damlaları gibi nihai hedefe bu hususları bir kez hatırlatmakla ulaşmak mümkün olmuyor. Şimdi biz de aynı noktaya ikazlarımızı, uyarılarımızı yapacağız ki, inşallah neticeyi alalım.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis’le görüşmesini ilk kez anlattı: ‘Sizi Filistin’in yanında görmek isterdik’ dedim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Değerli arkadaşlar, Başbakan Miçotakis ile dostane ilişkiler ve iyi komşuluk hakkında, Atina Bildirgesi’ni imzaladım. Böylece ikili ilişkilerimizi geliştirme irademizi en üst düzeyde karşılıklı teyit etmiş olduk. İki ülke, üçüncü tarafların müdahalesine ihtiyaç duymadan sorunlarını suhuletle çözebilecek birikime, tecrübeye ve iradeye fazlasıyla sahiptir. Bunu teminen, üst düzey diyaloğumuzun devamının büyük önem taşıdığı kanaatindeyim. Dostum Miçotakis’i müteakip konsey toplantısı için Ankara’ya davet ettim. Gayet olumlu bir atmosferde geçen ziyaretimin Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde yeni bir sayfa açacağına inanıyorum. Görüşmelerimizin ve aldığımız kararların işbirliğimizin geleceği açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum.

“SİNOP’TA İNŞA EDİLECEK NÜKLEER SANTRAL ENERJİSİNDEN YUNANİSTAN’A İMKAN SAĞLAYABİLİRİZ”

Bu iş birliğini sadece enerji alanında değil nükleer enerji dahil tüm alanlarda geliştirmenin, genişletmenin gayreti içindeyiz. Mesela bizim Sinop’ta inşa edilecek nükleer santralimizin enerjisinden Yunanistan’a da imkan tanıyabiliriz. Biliyorsunuz biz Ataşehir’de bir enerji habı yapalım dedik. Oradaki kulelerden bir tanesini sadece bu enerji dağıtım imkanlarını seferber ettiğimiz bir hale getirelim istiyoruz. Biliyorsunuz Trakya’da Rusya’dan gelecek doğal gaz ile oradan Balkanlar’a ve Avrupa’ya gaz temininde bir merkez olma kararımız mevcut. Bu konuda da Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin ile mutabık kaldık.

Diğer Haberler

Sahte İçki Kabusu Büyüyor

İstanbul’da 14 Ocak ile 6 Şubat tarihleri arasında sahte içkiler nedeniyle 70 ki...

Mbappe, Menüde İsmini Geçiren Kebapçıya Dava Açtı

PSG'nin yıldız futbolcusu Kylian Mbappe, ismini menüsünde kullanarak fırın ekmeğ...

Survivor'da Beklenmedik Veda

Survivor All Star'da mücadele eden Sahra Işık, yarışmadan çekildi. Düello oyunun...

Survivor 2023'e İki Bomba Transfer Birden

Bu sezon reytinglerde istediği başarıyı elde etmek isteyen Acun Ilıcalı'nın 2021...

Victor Osimhen'in Nijerya Kampında Moral Bozukluğu

Galatasaray, Turkcell Süper Kupa finalinde Fenerbahçe’ye 2-0 mağlup olurken, göz...

Ekipler Narin'i Ararken Aile Üyeleri Bakın Neler Yapmış

Narin Güran cinayeti soruşturmasında çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Savcılığın k...

İran Nükleer Tesislerinde Yeniden İnşa Başladı

ABD’nin B-2 Uçaklarıyla Vurduğu Yer Altı Tesislerde Kazı Faali...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nuri Aslan Oldu

Ekrem İmamoğlu'nun Tutuklanmasının Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde B...

Zaha "Görev Aldığım İçin Mutluyum"

Süper Lig'e puan kaybıyla başlayan Galatasaray'da Wilfried Zaha, Kayseri maç son...

Deprem Seyir Halindeki Araçları Yuttu

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Ta...

Gazze'de İsrail Saldırılarının Boyutu Büyüyor

Hamas'ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren İsrail...

Araç Satışının Hilelerini Anlatan Şahısa 300 Bin TL Ceza

Sosyal medyada "alt-sat" yaparak tek seferde 135 bin lira kar ettiğini iddia ede...

İsrail Ordusu, Gazze Şeridi'nde Kendi Askerini Öldürdü

Gazze'de geçici ateşkesin sona ermesiyle saldırılarına yeniden başlayan İsrail'd...

Galatasaray'lı Osimhen Fırtınası Hollanda’yı Sarstı

Galatasaray’ın Büyük Avrupa Gecesi Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde depla...

Elektrik Faturalarında Hesaplar Değişti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tüketici hizmetlerine yeni düz...
POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ