Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sığınma Talebinde Bulundu

   2025 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Fransız komedyen Dieudonne M’bala, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup göndererek siyasi sığınma talebinde bulundu. Fransızca ve Türkçe olarak sunulan mektupta M’bala, İsrail’in Filistin topraklarını sömürgeleştirmesini kınayan bir skecin ardından 20 yıldır sistematik olarak karalama, şantaj ve dışlanmaya maruz bırakıldığını belirtti. Baskı ve tehditler nedeniyle aile hayatının mahvolduğunu, çocuklarının hastalandığını ifade eden Fransız komedyen, Türkiye’de yaşamak istediğini kaydetti.

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık mektup” başlıklı mektup, Fransızca ve Türkçe olarak sunuldu.

“ŞOVLARIM YASAKLANIYOR, SKEÇLERİM İÇİN CEZALANDIRILIYORUM”

Mektupta, İsrail’in Filistin topraklarını sömürgeleştirmesini kınayan bir skecin ardından 20 yıldır sistematik olarak karalama, şantaj ve dışlanmaya maruz bırakıldığını kaydeden M’bala, şunları kaydetti:

“Son yıllarda ailemin ve mesleki çevremin sürekli maruz kaldığı baskı ve tehditler aile hayatımı ve işimi mahvetti, çocuklarımdan biri ağır hastalandı, artık ülkemde çalışamıyorum, şovlarım yasaklanıyor, skeçlerim için cezalandırılıyorum, sayısız vergi incelemesi ve tahliye işlemlerinden geçtim, artık tiyatro kiralayamıyorum, banka hesabı bile açamıyorum.

“ÇOCUKLARIMI DA HEDEF ALAN ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORUM”

Yaşamak benim için imkansız hale geldi. 2019’da bir ırkçı, cipiyle üstüme geldi. Adalet bunu özel mülkiyete saldırı olarak değerlendirdi oysa ki Fransa’nın her yerinde, bir kişi insanları ezmek için araba veya kamyon kullandığında, cinayete teşebbüsten soruşturma açılır ve şoför cezaevine sevk edilir. Çocuklarımı da hedef alan ölüm tehditleri alıyorum, insanlar bana yönelik cinayet planlarını televizyonda yüzleri açık ifade ediyorlar.

Fransız komedyen Dieudonne M’bala, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup göndererek siyasi sığınma talebinde bulundu

Fransız komedyen Dieudonne M’bala: Türkiye’de yaşadığım dinlenme ve misafirperverlik duygusu ruhumu canlandırdı.

“FRANSA’DA KENDİMİ GÜVENDE HİSSETMİYORUM”

30 yılı aşkın süredir güldürdüğüm Fransızları ve insanları çok seviyorum. Ancak ülkemde eşitlik tutkusu olan bazı yöneticilerin tüm vatandaşlara eşit davranmadıklarını ve siyahilere her zaman ayrımcı bir tutum sergilediklerini görüyorum. Bugün, artık Fransa’da kendimi güvende hissetmiyorum, fiziksel bütünlüğüm ve hayatım tehdit altında olduğu için kaygılanıyorum.

“TÜRKİYE’YE YERLEŞİP HUZUR İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUM”

Yakın zamanda, Türkiye’nin kendi milletine karşı alenen her türlü aşağılamayı yasaklayacak ve cezalandıracak kadar bir hukuk devleti olduğunu keşfettim. Son aylarda Türkiye’yi birkaç kez ziyaret ettim. Yaşadığım dinlenme ve misafirperverlik duygusu ruhumu canlandırdı ve bana ilham verdi. Halkınızın yaşadıklarına birebir tanık oldum. Özellikle Türk erkek ve kadınlarının jestleri ve bakışlarından etkilenerek, içlerinde doğuştan gelen derin bir onur ve saygı duygusu gördüm. Bugün bu dünyada insanların aradığı tek şey onur ve saygı.

Bu nedenlerden ötürü, yüksek makamınızdan, ülkeniz olan Türkiye’de kabul edilip ve siyasi sığınma talebinde bulunarak, buraya yerleşip ve burada huzur içinde yaşamak istiyorum. Sayın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, en yüksek saygı ve sevgi duygularımın teminatını kabul etmenizi arz ederim.”

Diğer Haberler

Taksiciler Yüzde 75 Zammı Beğenmedi

İBB tarafından yüzde 75 zamla taksilerin 40 TL olan indi-bindi ücretinin 70 TL o...

Mine Tugay Estetik Mi Yaptırdı?

Yalı Çapkını dizisinin kadrosuna dahil olan Mine Tugay'ın yüzündeki değişim dikk...

Ayağının Tozuyla Real Madrid Tarihine Geçti

Real Madrid'in Arda Güler'in transferini açıkladığı paylaşımı 600 bin beğeniyi a...

MHP'den 6'lı Masaya Çağrı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam kampı sonrasında dikka...

Wanda Nara'dan Icardi'ye Bir Darbe Daha

Mauro Icardi ile sallantılı bir ilişki yaşayan Wanda Nara, daha önce adının aşk ...

Selçuk İnan Gaziantep'i Bırakıyor

Süper Lig'in 35. haftasında Gaziantep FK ile Alanyaspor arasında oynanan karşıla...

İBB Adaylığı için İmamoğlu'nun Yerine Düşünülen İsim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'deki bazı isimlerle ...

Netanyahu: "Harekete Geçiyoruz, Tahran'ı Boşaltın"

Netanyahu’dan Tahran’a Gözdağı: “Boşaltın, Geliyoruz” Ortadoğu'da tansiyon her ...

Genç Yaşta Kalp Krizi Riski Artıyor

Kalp Krizi Artışı Gençleri de Tehdit Ediyor Son yıllarda yapılan araştırmalar, ...

İmamoğlu, Kendilerine Gelen Önerileri 6 Maddede Paylaştı

CHP'de genel başkanlığa göz kırpan ve Kemal Kılıçdaroğlu'na başkaldıran İBB Başk...

İsrail Devlet Televizyonu Endişe Yarattı

Hamas'ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık vererek Gazz...

Elektrik Faturalarında Hesaplar Değişti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tüketici hizmetlerine yeni düz...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Faiz İndirimiyle İlk Sinyali Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan ve Macaristan ziyaretleri dönüşü uçakta gazet...

6'lı Masaya HDP'de Katılıyor Mu?

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaro...

Memur ve Emekliye Yapılan Zam Meclis'i Karıştırdı

Memur ve emekliye yapılan yüzde 30'luk zam, Meclis'te gerginlik yaşanmasına nede...
POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ