Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sığınma Talebinde Bulundu

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Fransız komedyen Dieudonne M’bala, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup göndererek siyasi sığınma talebinde bulundu. Fransızca ve Türkçe olarak sunulan mektupta M’bala, İsrail’in Filistin topraklarını sömürgeleştirmesini kınayan bir skecin ardından 20 yıldır sistematik olarak karalama, şantaj ve dışlanmaya maruz bırakıldığını belirtti. Baskı ve tehditler nedeniyle aile hayatının mahvolduğunu, çocuklarının hastalandığını ifade eden Fransız komedyen, Türkiye’de yaşamak istediğini kaydetti.

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık mektup” başlıklı mektup, Fransızca ve Türkçe olarak sunuldu.

“ŞOVLARIM YASAKLANIYOR, SKEÇLERİM İÇİN CEZALANDIRILIYORUM”

Mektupta, İsrail’in Filistin topraklarını sömürgeleştirmesini kınayan bir skecin ardından 20 yıldır sistematik olarak karalama, şantaj ve dışlanmaya maruz bırakıldığını kaydeden M’bala, şunları kaydetti:

“Son yıllarda ailemin ve mesleki çevremin sürekli maruz kaldığı baskı ve tehditler aile hayatımı ve işimi mahvetti, çocuklarımdan biri ağır hastalandı, artık ülkemde çalışamıyorum, şovlarım yasaklanıyor, skeçlerim için cezalandırılıyorum, sayısız vergi incelemesi ve tahliye işlemlerinden geçtim, artık tiyatro kiralayamıyorum, banka hesabı bile açamıyorum.

“ÇOCUKLARIMI DA HEDEF ALAN ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORUM”

Yaşamak benim için imkansız hale geldi. 2019’da bir ırkçı, cipiyle üstüme geldi. Adalet bunu özel mülkiyete saldırı olarak değerlendirdi oysa ki Fransa’nın her yerinde, bir kişi insanları ezmek için araba veya kamyon kullandığında, cinayete teşebbüsten soruşturma açılır ve şoför cezaevine sevk edilir. Çocuklarımı da hedef alan ölüm tehditleri alıyorum, insanlar bana yönelik cinayet planlarını televizyonda yüzleri açık ifade ediyorlar.

Fransız komedyen Dieudonne M’bala, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup göndererek siyasi sığınma talebinde bulundu

Fransız komedyen Dieudonne M’bala: Türkiye’de yaşadığım dinlenme ve misafirperverlik duygusu ruhumu canlandırdı.

“FRANSA’DA KENDİMİ GÜVENDE HİSSETMİYORUM”

30 yılı aşkın süredir güldürdüğüm Fransızları ve insanları çok seviyorum. Ancak ülkemde eşitlik tutkusu olan bazı yöneticilerin tüm vatandaşlara eşit davranmadıklarını ve siyahilere her zaman ayrımcı bir tutum sergilediklerini görüyorum. Bugün, artık Fransa’da kendimi güvende hissetmiyorum, fiziksel bütünlüğüm ve hayatım tehdit altında olduğu için kaygılanıyorum.

“TÜRKİYE’YE YERLEŞİP HUZUR İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUM”

Yakın zamanda, Türkiye’nin kendi milletine karşı alenen her türlü aşağılamayı yasaklayacak ve cezalandıracak kadar bir hukuk devleti olduğunu keşfettim. Son aylarda Türkiye’yi birkaç kez ziyaret ettim. Yaşadığım dinlenme ve misafirperverlik duygusu ruhumu canlandırdı ve bana ilham verdi. Halkınızın yaşadıklarına birebir tanık oldum. Özellikle Türk erkek ve kadınlarının jestleri ve bakışlarından etkilenerek, içlerinde doğuştan gelen derin bir onur ve saygı duygusu gördüm. Bugün bu dünyada insanların aradığı tek şey onur ve saygı.

Bu nedenlerden ötürü, yüksek makamınızdan, ülkeniz olan Türkiye’de kabul edilip ve siyasi sığınma talebinde bulunarak, buraya yerleşip ve burada huzur içinde yaşamak istiyorum. Sayın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, en yüksek saygı ve sevgi duygularımın teminatını kabul etmenizi arz ederim.”

Diğer Haberler

Siyah Noktalı Oylar Geçersiz Mi Sayılacak?

Sosyal medyada, Hollanda'da bir oy pusulasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kutucuğu...

Eski Ekonomi Bakanı Kemal Derviş Hayatını Kaybetti

Eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, 74 yaşında hayatını kaybetti...

Mbappe Kaçırılma İhtimaline Karşı Zırhlı Araçlarla Korundu

Fransız devi PSG'nin gol makinesi Kylian Mbappe babasının Kamerun'daki evini ziy...

Donald Trump'In Ankara Ziyareti Öncesi Dev Savunma Hamlesi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın önümüzdeki ay Ankara'da gerç...

İsrail Ordusu, Refah Kentindeki Mahalleleri Boşaltmaya Başladı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde 1 milyondan fazla yerinden edilmiş Fil...

Kız Kulesi Restorasyon Çalışmaları Tamamlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2021 yılında başlatılan restorasyon çalışm...

750 TL Vermezsen Sonun Suriye ve Filistin Gibi Olur?

Büyük Birlikte Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 100 bin TL'lik kredi kartı...

Kayseri'de Yoğun Kar ve Tipi Ulaşımı Durdurdu

Kayseri’de sabahın erken saatlerinden itibaren etkisini giderek artıran yoğun ka...

Alkış Meclis Başkanı'nı Sinirlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan B...

Araç Satışının Hilelerini Anlatan Şahısa 300 Bin TL Ceza

Sosyal medyada "alt-sat" yaparak tek seferde 135 bin lira kar ettiğini iddia ede...

İsrail Resmen Kana Susadı

İsrail ve Hamas arasında devam eden çatışmalarda yüzlerce insan hayatını kaybede...

Vergi Düzenlemeleri Enflasyon Üzerinde Olumsuz Etki Yapacak

Merkez Bankası politika faizini yüzde 17,5 seviyesine yükseltirken yapılan açıkl...

Mia Khalifa'dan Gözyaşlarıyla Lübnan Tepkisi

"Vergilerimin Vatanımı Bombalamasını Kabullenemiyorum" ABD ile İran arasında sa...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Görüşmesi Yunanistan'da Kriz yarattı!

Litvanya'daki NATO Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başb...

Depozito İade Sistemi Başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın sıfır atık hedefi için yürü...
POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ