Dolar Ne Olacak? Dolar Fiyatları Düşecek mi?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Son zamanlarda hızlı bir çıkış yakalayan doların dönüm noktasında olduğu bu yüzden yatırımcıların dikkat etmesi gerektiği aşikar. Dolar kuru ufak dalgalanmalar yaşasada şu anda 2,05 TL civarında bulunmaktadır. Dolar fiyatları ne olacak? Dolar yükselecek mi yoksa düşecek mi? sorularını inceleyerek yatırım yapmak isteyen yada dolar üzerinden borcu bulunanlar için oldukça önemli bilgiler vereceğiz.
Dolar Fiyatları Düşecek mi?
Dolar son 1 yıl içerisinde 1,80 TL den 2,05 TL ye kadar geldi. Bu 0,25 TL bir yükseliş demek oluyor ve oldukça yüksek bir miktar sayılabilmektedir. Ne zaman ki FED başkanı Bernanke varlık alımlarını azaltabileceği sinyallerini verdi, işte o gün dolar yükselmeye ve değer kazanmaya başladı. Aslında ABD ekonomik verilerine baktığımızda parasal genişlemeyi azaltmasının kısa vadede zor olduğu görülüyordu, fakat yıl başından bu yana bu spekülasyonla birlikte dolar 2,05 TL ye kadar geldi. Bundan sonra yine FED politikası doların durumu hakkında ilk önemli detay olacaktır.
dolar-fiyatlari-ne-olacak-dolar-fiyatlari
Dolar Ne Olacak?
Dolar TL paritesinde ABD’nin durumu kadar Türkiye’nin ekonomik verileride etkili olabilmektedir. Önümüzde seçim bulunmakla birlikte seçime kadar TL nin çokta değer kazanacağı görülmüyor. Doların ise FED’in varlık alımlarını azaltma ihtimalinin devam etmesi nedeniyle doların değer kazanmaya devam etmesi bekleniyor. Tabiki kısa vadede kar realizasyonları gelebilir. Dolar şu anda 2,05 TL kar realizasyonu yaşanması durumunda 1,99 TL ye kadar gerileyerek tekrar 2,10 TL ve üzerine gelebilir. Kar realizasyonu yaşanmaması durumunda ise doların 2,05 TL üzerine yavaş ve sağlam adımlarla ilerlemesi belirleniyor. 2014 yılında FED başkanının değişmesi ve haziran ayına kadar parasal genişlemenin azalması durumunda doların yükselmesi bekleniyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ