Endonezya için 2021 Kabus gibi Başladı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2021 yılına büyük ümitlerle girilirken bir ülke umduğunu bulamayacak gibi. Endonezya’da 2021 yılı adeta bir korku filmi başladı. Ocak ayının başında yolcu uçağının düştüğü, geçen gün deprem meydana gelen Endonezya’da bugün de bir yanardağ patladı.

2021, Güney Asya ülkesi Endonezya’da çok korkunç bir şekilde başladı. Endonezya’da 17 gün içerisinde bir yolcu uçağı düştü ve onlarca insanın yaşamını yitirdiği şiddetli bir deprem meydana geldi.

Ülkedeki ilk felaket 9 Ocak’ta yaşandı. 62 yolcu ve mürettebatın bulunduğu Sriwijaya Havayolları’na ait yolcu uçağı Cakarta’daki kalkıştan çok kısa bir süre sonra düştü. Arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, uçağın kara kutusu geçen hafta içinde bulundu. Yetkililer kazadan sağ kurtulan olmadığını açıklarken yaşamını yitirenlerin kimlik tespitleri yapılmaya devam ediyor.

TOPRAK KAYMASI 11 İNSANI ÖLDÜRDÜ

Kazadan bir gün sonra ise Endonezya’nın başkenti Cakarta’nın güneydoğusundaki yoğun yağışlar toprak kaymasına neden oldu. Birçok yerleşim yerinin olduğu bölgede 11 insan yaşamını yitirirken 18 insan da yaralandı.

Endonezya için 2021 kabus gibi başladı: Uçak kazası ve depremden sonra şimdi de yanardağ patladı

DEPREMDE 46 İNSAN ÖLDÜ

Bu felaketlerle 2021’e korkunç bir giriş yapan Endonezya’da önceki gün de Sulawesi Adası’nda önceki gün 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem bir hastaneyi, birçok evi ve binayı yerle bir ederken yapılan açıklamada, en az 46 insanın yaşamını yitirdiği belirtildi. Binalar arasında arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ