FED Kararları Altın Fiyatlarını Düşürdü

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Altın düşüşe geçti. FED’in varlık alımlarını Aralık ayında azaltabileceğini açıklaması üzerine altın düşüşe geçti. Bu açıklamalar sonrasında altının ons fiyatı 1240 dolara kadar geriledi. Gram altın ise 81 TL ye düştü. FED’in açıklamalarının altın fiyatları üzerinde olumsuz etkisinin yanı sıra dolar üzerinde de olumlu etki yarattığını söylemek mümkün. Dolar 2,02 TL oldu.
Altın FED Açıklamalarıyla Düşüşte
Merakla beklenen ABD’nin varlık alımlarına devam edip etmeyeceği konusu altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. FED yıl başından bu yana yaptığı gibi varlık alımları için bir sonraki ayı hedef göstermeye devam ediyor. Buda altının düşmesine doların ise yükselmesine neden oluyor. FED yeni toplantıdanda varlık alımlarını aralık ayında yapabileceklerinin sinyalini verdi. Bu kez sinyalden çok net bir açıklama geldiği için altın fiyatları ons 1240 dolara kadar geriledi. 1 yıl önce ONS fiyatının 2 bin dolar olabileceği tartışılırken altının onsu 1240 dolara kadar geriledi. Varlık alımlarının azaltılmaya başlamasıyla birlikte ONS’un bin dolara kadar gerileyebileceği düşünülüyor.
fed-aciklamalari-sonrasi-altin-dustu
Altın Fiyatları Düşüyor mu?
ONS fiyatının düşmesinin ardından dolarda yüzde 1 oranında artış yaşanması gramdaki düşüşü frenledi. Altının gram fiyatı 88 TL dolayında seyrederken şu anda 81 TL civarında bulunuyor. Tutanakların açıklanmasıyla birlikte altının ons fiyatı düşüş yaşadığı gibi 1240 dolar ons olarak yatırım yapanları korkuturken, alım fırsatı kollayanlarada fırsat verdi. Altının gram fiyatı doları 2,02 TL seviyesinde olmasıyla 81 TL de kaldı. Fakat, dolar 1,80 TL olsaydı altının gram fiyatı 60 TL dolayında olacaktı. Bu yüzden son dönemde yaşanan düşüş gram fiyatına çokta yansımadı.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ