İsrail Suriye İle Savaşacak mı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Son günlerde en çok sorulan sorular arasında yer alan İsrail Suriye savaşını sorguladık. Aslında bunun dışında Türkiye Suriye savaşı, İran İsrail savaşı ve hatta Türkiye İran Savaşı ve bunlara katılabilecek Amerika ve diğer ülkelerin savaşıda akıllara takılan sorular. Bazı ülkeler özellikle İran, İsrail, Suriye gibi ülkeler savaşmaktan ziyade yaptığı açıklamalarla diğer ülkeleri korkutma çabasına girmiş durumda. Bunun dışında Suriye’nin içinde bulunduğu durumda bölgeyi tamamen etkilemiş durumda. Suriye’nin 3 ve hatta 6 ya bölünebileceği konuşuluyor. Türkiye Suriye’li muhalifleri desteklediğini açıkladı. Özellikle Kürtlerin ve Kürdistan kurmak isteyenlere ise asla destek olmayacağı ve gerekenin gerekirse yapılacağı Türk yönetimi tarafından söylendi.
İsrail ve Suriye Gerginliği
Bölgede iç savaş yaşayan Suriye diğer devletlerin tedirgin olmasına bazı ülke yada grupların ise fırsatı olmasına sebep verdi. Irak’lı kürtler Suriye’nin kuzeyini almak istiyor. İsrail’de kimyasal silahlar olduğunu gerekçe göstererek Suriye’den payına düşeni almak istiyor. İran İsrail, Amerika yada Türkiye’ye karşı çıkarak bölgede oluşabilecek tehditlere karşı göğüs germek istiyor. Türkiye Suriye’den pay istemiyor, ancak oluşabilecek kürt devleti tehlikesine karşıda önlem almak istiyor.

İsrail Suriye Savaşı Olur mu?
İsrail Suriye ile savaşmaktan ziyade İsrail savaşı tek tarafınlı bir savaş olacaktır. Çünkü İsrail Suriye’nin kendi iç savaşıyla ilgilenirken ani bir hava saldırısıyla yerle bir edebilecek güçte. Ancak muttefiği ABD’den henüz böyle bir emir gelmedi. Amerika ile anlaşmaya varamayan İsrail Suriye’ye girerek bölgede etkin bir güç olmak istiyor olabilir. Bunuda kimyasal silahları bahane ederek yapmak istiyor gibi görünüyor. İsrail’li komutanlar Suriye ile savaş çıkması durumunda karadan savaşmayacaklarını ve havadan yapılan operasyonla savaşı bitirebileceklerini, ABD’den destek göremezlerse tek başlarını savaşabileceklerini belirttiler. İsrail Suriye savaşı şu anda gündemde değil. Ancak, bölgede Suriye, Irak, İran, Turkiye, İsrail ve Amerika farklı çıkarlarla savaşmak, kendine düşen payı almak yada tehditlerden uzak durmak için bölgeyi yakından takip eden ülkeler konumunda. Aslında sadece bu ülkeler değil bölge Rusya, İngiltere, Almanya, Çin gibi ülkelerinde takip ettiği noktalar arasında olup yapılabilecek savaşlar pamuk ipliğine bağlı durumda.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ