Kira Artış Oranı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Her yıl artan kira fiyatları 2013 yılının ardından 2014 yılı içinde belirlendi. Bu yıl kira artış oranı en fazla yüzde 10 oranında olmak zorunda. Yüzde 10’u geçemeyecek olan kira bedelleri için ortalama artışın yüzde 3-4 oranında yapılması bekleniyor. Yıllık enflasyon oranının yüzde 6 oranın olduğunu düşünürsek kira artış oranları geçtiğimiz yıla göre hemen hemen aynı olmakla birlikte kiralık evlerin bulunduğu şehir, ilçe hatta semte göre fiyatlar değişiklik gösterebilmektedir.
2014 Kira Artış Oranları
Kira Artış oranları 2014 ılında en az yüzde 3 oranında olabilir. Bu oran 600 TL kira veren bir kişi için 18 TL yapmakla birlikte en fazla kira artış oranı olan yüzde 10 luk oranda 600 TL kira veren bir kiracıya 60 TL lik bir zamla 660 TL kira bedeli yapılabilmektedir. Ev sahibi ve kiracı bu konuda anlaşmak zorunda anlaşma sağlanamazsa ve ev sahibi ile kiracı arasındaki kontrat bitmiş ise ev sahibi kiracının çıkmasını isteyebilir. Ancak, kiracı ve ev sahibi arasında sözleşme bulunmuyorsa, kiracının evden çıkması için ev sahibinin mahkeme başvurusu yapması gerekirken, bu oran en az 6 ay kadar sürmektedir. Yani, ev sahibi kiracıyı çıkarmak ister ve sözleşmesi bulunmuyorsa, mahkeme kiracıya çıkması için en az 6 ay veriyor.

Kira artış oranında anlaşma sağlayan kiracı ve ev sahipleri ise 500 TL üzerindeki kiralar için banka hesabı kullanmak zorunda. 500 TL altındaki kiracılar ise kirasını elden teslim edebilmektedir. 2014 yılı için kira artış oranının yüzde 3 ila yüzde 10 arasında olması gerektiği düşünülüyor. Bu oranları aşan ev sahipleri ise itiraz durumunda kiracının korunması sağlanmakla birlikte kiracı kiraya artış yapmak istemezde, ev sahibi artış için diretirse en az minumum yüzde oranında artış yapılmak zorundadır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ