SPK'dan İki Foreks Şirketine Daha Ceza

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Sermaye Piyasası Kurulu, yatırımcıların parasına gerekçesiz bloke koyan Ikon Menkul Değerler ve GCM Menkul Kıymetler’e ceza verdi. Kurul, foreks işlemlerinde regülasyonun başladığı dönemin başından bu yana ilk kez bu gerekçeyle idari para cezası yöneltiyor.

HER BİR KURUMA 26 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

SPK’dan yapılan incelemelerde Ikon Menkul Değerler ve GCM Menkul Kıymetler’in Kaldıraçlı alım satım işlemlerinde, somut ve makul gerekçe olmaksızın yatırımcı kazançlarına bloke koydukları tespit edildi.

“Kaldıraçlı alım satım işlemlerinde, somut ve makul gerekçe olmaksızın yatırımcı kazançlarına bloke konulması” SPK’nın haftalık bülteninde idari para cezası nedeni olarak gösterildi. İki kurum için 26 biner lira idari para cezası uygulandı.

3 GÜN İÇİNDE ÖDENMESİ GEREKİYOR

Tezgahüstü türev araç işlemleriyle ilgili olarak müşterilerin kesinleşmiş nakit alacaklarının müşteri talebi üzerine, en geç 3 iş günü içinde tam ve nakden ödenmesi gerekiyor.

Ayrıca Kurul, GCM Menkul Kıymetler’e müşterileriyle imzalamış olduğu çerçeve sözleşmelere tek taraflı olağanüstü haklar sağlayan hüküm koyması nedeniyle 26 bin 49 lira ceza uyguladı. Aynı bültende, Venbey Yatırım Menkul Değerler’e de bazı yatırımcıların nakit teminat yatırma işlemlerinde nakit alındı belgesinin düzenlenmemesi nedeniyle 78 bin 147 lira ceza uygulandığı ifade edildi.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ