YGS Sınav Sonuçları Açıklandı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2013-ygs-sinavi-sonuclari-ogrenme-firsthaber-2gsdYGS sonuçları açıklandı. Yaklaşık 8 bin 586 adayın sıfır çektiği YGS sınavı sonuçları açıklandı. YGS sınavı sonucuna göre 140 puanı geçen adaylar Meslek Yüksek okullarına yazılabilirken, 180 puanı geçenler ise bir sonraki sınava girerek Lisans programlarını tercih etme şansı yakaladı. 2013 YGS sınavı sonucu sonrası birçok öğrenci sınav sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM’nin resmi sitesine hücum etti. YGS bu yıl en başarılı şehir ise Ankara oldu.
YGS Sonuçları Açıklandı 2013
YGS sınav sonuçlarını öğrenmek için sonuc.osym.gov.tr adresine girerek TC kimlik numarası ve aday şifrenizle birlikte YGS sınav sonucunu öğrenebilirsiniz. 8 binden fazla öğrencinin sıfır çektiği sınavda 235 kişinin sınavı geçersiz sayılarak iptal edildi. Yükseköğretime Geçis Sınavı 2013 açıklandı. Fen liseleri, özel fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, öğretmen liseleri ve askeri liseler şeklinde sıralanan başarı sırasına şehirler bazında bakıldığında Ankara, Karabük, Denizli, Aydın, Isparta şeklinde devam etti. Önlisans ve Meslek Yüksek okuluna gitmek isteyen adaylar 140 puanı geçmek için ter döktüğü sınavda, Lisans programlarına yerleşmek isteyen adaylar ise 180 puan almak zorunda kaldı. 180 puan ve üzeri alan öğrenciler YGS sınavını atlattı ve LYS sınavı için hazırlıklara başladı bile. LYS sınavında alacakları puan doğrultusunda tercihler yapılacak ve öğrenciler 4 yıllık ve üzeri Üniversitelere yani Lisans programlarına seçim yapma hakkı kazanacak. Tercihlere göre en yüksek puandan başlayarak en düşük puana kadar yerleştirmeler yapılacak.
Şifresiz YGS Sonucu Öğrenilir mi?
YGS sınavını öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM’nin resmi internet sitesinden TC kimlik numarası ve Aday İşlemleri Sistemi şifresini girerek puanını öğrenebiliyor. YGS’nin açıklanması öğrencileri sevince boğarken Aday İşlemleri Sistemi şifrenizi unutanlar yada bilmeyenler sınav sonuçlarını öğrenemediler. YGS adayları şifresiz puanlarını öğrenemezsen YGS sonuçlarını öğrenmek için Şifrelerini tekrar almak konusunda bilgiyi ÖSYM resmi internet sitesinde bulabilirler. Böylece 1 milyon 805 bin 125 adayın girdiği YGS sınavıda bitmiş ve sonuçları açıklanmış oldu. Bundan sonra ise haziran ayında yapılacak olan LYS sınavı büyük önem kazandı.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ