Schalke 2 – Galatasaray 3 Şampiyonlar Ligi Maç Özeti Golleri

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

schalke-2-galatasaray-3-sampiyonlar-ligi-mac-sonucuŞampiyonlar liginde Schalke ile eşleşen Galatasaray ilk maçta Türk Telekom Arena Stadında 1-1 beraber kaldığı maçın rövanşını 3-2 kazanarak çeyrek finale yükseldi. İlk maçta iyi bir oyun sergilemeyen ancak mücadeleyi bırakmayarak çokta avantajsız olmayan bir skor elde etmişti. 1-1 lik skor Schalke avantajını Schalke stadında Almanya’da kazanarak eledi. Galatasaray 3 – 2 kazanarak Schalke’yi eledi ve Şampiyonlar liginde çeyrek finale yükseldi.
Schalke 2 – Galatasaray 3 İlk Yarı Özeti Golleri
İlk yarıda Galatasaray muhteşem bir oyun sergiledi. Önemli 3 pozisyonu gole çeviremeyen Galatasaray kornerden gol yedi. 18. dakikada korner kullanıldı. Drogba’nın arkadan itilmesi sonucu boşa düşen Schalke’li oyuncu Muslera ile karşı karşıya kaldı. Muslera topu elinden kaçırınca Neustaedter topu ağlarla buluşturdu. Neustaedter golüyle Schalke 1-0 öne geçerek moral buldu. Bu dakikadan sonra Galatasaray’ın moral olarak geriye düşeceği düşünülsede Galatasaray’lı oyuncular muhteşem oyunlarını devam ettirdiler. Özellikle ilk yarıda çok istekli oynayan Hamit Altıntop 37. dakikada uzaklardan vurduğu top direkten içeri girdi. 37. dakika durum 1-1 oldu ve Galatasaray tura ortak oldu. 42. dakikada Riera’nın ortasında Burak topu ağlarla buluşturdu ve Burak’ın 42. dakikadaki golüyle Galatasaray 2-1 öne geçti. Galatasaray ilk yarıyı Schalke karşısında 2-1 önde tamamlayarak devreyi moralli kapattı.
Schalke 2 – Galatasaray 3 İkinci Yarı Özeti Golleri
2. yarıda 2 takımda çok farklı bir oyun sergiledi. Schalke beklendiği gibi daha baskılı oynarken Galatasaray defans ağırlıklı bir oyun sergiledi. Bu anlamda 2. yarı Galatasaray iyi oynamasada defanstaki mücadele ile oyunu iyi devam ettirdi. Semih’in boynundan sakatlanması üzerine yerine Gökhan Zan girdi. Galatasaray Schalke baskılarına daha fazla dayanamadı ve 63. dakikada Bastos’un golüyle 2-2 beraberlik sağlandı. 2-1 lik skorda rahat olan Galatasaray 2-2 lik skorla bir anda yürekleri ağızlara getirdi. Bu dakikadan sonra Galatasaray için zorlu dakikalar başlasada 70. dakikada Amrabat’ın Sneijder yerine oyuna girmesiyle birlikte daha güçlü bir savunma yapabildi. İleride topu tutarak defansın rahatlamasını sağlayan Amrabat’a Burak’ın yerine giren Umut Bulut’ta etki etti. Galatasaray hakemin 5 dakikalık uzatmasına rağmen iyi mücadele etti ve Schalke’nin güzel ataklarını iyi karşıladı. 90+5 ‘te kontra atak yakalayan Galatasaray Umut Bulut’un golüyle 3-2 maçı Schalke karşısında önde tamamladı. Schalke karşısında 3-2 lik galibiyet alan Galatasaray Şampiyonlar liginde bir üst tura çıkarak Çeyrek final vizesini aldı. Galatasaray’ın kazandığı bu galibiyet sonrası kasasına yüklü miktarda para girecek. Şampiyonlar ligi Çeyrek final kuraları ise 15 mart 2013 tarihinde çekilecek ve Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi Çeyrek finalindeki rakibi belli olacak.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ